Полицията започва проверка на автомобилите за нерегламентирани устройства за светлинен сигнал!

 Полицията започва проверка на автомобилите за нерегламентирани устройства за светлинен сигнал!

Акцията е разпоредена от главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.             Контролът ще бъде в рамките на цялостната пътна безопасност.

При осъществяването на пътен контрол и дейности по опазване на обществения ред полицейските екипи ще обръщат специално внимание за неправомерно наличие на устройства за подаване на светлинен сигнал за специален режим на движение на автомобили, които нямат право на това.

 При установяването на такива случаи полицейските екипи ще вземат административно отношение към водачите по чл. 175, ал. 1, т. 2 от Закона за движението по пътищата.

Заповедта е във връзка с констатирането на зачестили случаи, при които тези устройства, предвидени само за автомобили със специален режим на движение, се използват неправомерно от различни институции или физически лица.

През изминалото денонощие на територията на областта са проверени 195 МПС и 239 лица. Издадени са 22 акта и 59 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Започнати са и две бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици. Връчени са 48 електронни фиша за вече извършени нарушения.