Две дами отпаднаха от листата на БСП

Две дами отпаднаха от листата на БСП

Пернишките социалисти регистрираха листата си за предстоящите извънредни парламентарни избори. Както вече е известно, листата се води от журналиста Александър Симов. Тя обаче, вместо с осем, се оказа със седем имена, като в крайна сметка от нея са отпаднали две добре известни на избирателите от региона имена – тези на Ива Борисова, която беше осма в списъка и Галина Василева, с четвърто място според областното подреждане, въпреки че в началния вариант те са били одобрени от областната структура на БСП.

„Регистрирахме листата на БСП за 14 МИР – Перник. Сами виждате в листата има много млади лица и трябва да отбележим – жените са повече от мъжете. За предстоящите избори това ще е важно. Отиваме на вота с енергия, амбиция и хъс. Приех като добър знак това, че пернишкият дъжд се изля над нас. Ще ни върви по вода“, сподели водачът на листата Александър Симов.

В мотивите си в заявлението до централата на БСП, Ива Борисова казва: „Оттеглям своето съгласие, да бъда предложена и утвърдена за кандидат за народен представител от Българската социалистическа партия в 48-то Народно събрание на Република България.

Отговорността пред хората, които са ми гласували доверие и уважение с номинация, ме подтиква да се оттегля от последващо участие в парламентарните избори.

Ето я и листата на БСП – Перник:

Александър Симов

Румен Евлогиев

Анна Славкова – гражданска квота

Антония Гигова

Любен Виденов

Аделина Адрианова

Гергана Георгиева