Трагедия в Брезнишко. Мълния уби семейство

Трагедия в Брезнишко. Мълния уби семейство

Ще монтират защита срещу мълнии в района на Гигинския манастир, се говори от вчера в региона, след като трагедия се разигра по пътя между брезнишкото село Гигинци и

Църногорския манастир “Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян”, където мълния порази семейство по време на разходка.

Прибирайки се от манастира, съпрузите решили да седнат в една от беседките край пътя, изчаквайки да спре дъждът. За нещастие, точно върху нея е паднала мълнията, погубила семейството, разказа пред Нова тв кметът на селото Цана Сандова. Мъжът и жената са загинали на място. Жената е родом от Гигинци, но семейството живее в град Радомир. “През почивните дни се прибират на село и често излизат”, каза още пред Нова тв кметицата, която е била повикана на мястото на инцидента, за да разпознае жертвите. По думите й те имат 19-годишно дете. Мъжът е на 57 години, а съпругата му – на 53.

Специалисти коментират, че по време на мълния не се говори по мобилен телефон, не се ползва чадър. Трябва да се стои далече от метални предмети.Те привличат мълниите.

Хората не трябва да се движат покрай дървета или до някой друг висок обект, който би могъл да увеличи риска от опасност от падане на мълния.