Мъж се пробва да пренесе над 100 кг хероин през „Капитан Андреево“, спипаха го

Мъж се пробва да пренесе над 100 кг хероин през „Капитан Андреево“, спипаха го

Обвиняемият и семейството му, включително и домашните им любимци – две кучета, пътува за Франция

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 38-годишен мъж с френско и турско гражданство за това, че без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната хероин с тегло 104,940 килограма и хашиш с брутно тегло 0,090 килограма на обща стойност 9 445 050 лева, съобщиха от обвинението.

Предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай. По случая се води разследване. На 15 август, на ГКПП „Капитан Андреево“ от Турция в България влязъл автомобил, с чужда регистрация.

С него за Франция пътували обвиняемият и семейството му, включително и домашните им любимци – две кучета. По метода „анализ на риска“ лекият автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка.

В тайници в пода под предните седалки на превозното средство и в резервната гума на автомобила митническите служители открили укрити 210 пакети. 209 от тях съдържали светло бежово прахообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагирало на хероин, а веществото от последния пакет реагирало на хашиш.

Контрабандираните наркотични вещества и лекият автомобил са иззети. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава.