„Джаз Ерул Фест“ се организира за трети път в трънското село Ерул

„Джаз Ерул Фест“ се организира за трети път в трънското село Ерул

От 19 до 21 август, село Ерул, в община Трън ще бъде домакин на третото издание на  „Джаз Ерул Фест“. Проявата е инициатива на местни жители и цели да популяризира красотата на трънската природа и да съживи пограничния край, информира БТА.

На импровизираната сцена в село Ерул, ще се представи московският тромпетист Владимир Галактионов. Удоволствие за присъстващите ще бъдат изпълненията на емблематичния китарист за България-  проф. Цветан Недялков. Двамата музиканти са част от октета, създаден специално за „Джаз Ерул 2022“.

С тях ще пее Петя Станчева, участвала в миналогодишното издание на фестивала. Останалите музиканти са от фундамента на Биг бенда на Българското национално радио и други, които са свирили в него. Сред тях са пианистът Атанас Миладинов, включил се и в първите два фестивала, Димитър Шанов – контрабас и бас китара, барабанистът Стефан Кожухаров, познат от „Джаз Ерул 2021“, Атанас Хаджиев – алт саксофон, Мартин Йотов – тромбон и др. Зрителите ще чуят изпълнения и на Иван Бороджиев – тенор саксофон и флейта, който е сред организаторите на проявата.