Липса на кворум провали разглеждането на осем докладни на вчерашната сесия на Общинския съвет в Перник

Липса на кворум провали разглеждането на осем докладни на вчерашната сесия на Общинския съвет в Перник

Осем докладни за уреждане на собственост чрез покупко – продажба не бяха приети вчера от Общинския съвет в Перник поради липса на кворум. Напрежението нарасна след поисканата почивка от един час по време на сесията, за да се съберат съветниците. Въпреки всичко само групата на ПП ГЕРБ и представители на дясното политическо пространство се явиха в залата. От БСП имаше 5 представители.

„Над 90 процента от групата на ПП ГЕРБ е в залата и подкрепи продажбите, но за съжаление в ляво ситуацията не е такава. И ако се върнем назад – при предходни мандати, при други кметове, никога от лявата страна на залата не бяха  подкрепяни  тогавашните продажби и ПУП- ове. Обясняваха как се разпродава общината. Сега ГЕРБ отново е тук и гласува за хората, но за съжаление не е така в другата част на залата”. Това заяви председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев след нереализираните точки от дневния ред.

Всъщност, вчерашната сесия продължи до 32-ра точка, когато от БСП поискаха прекратяване на заседанието, но предложението не беше прието и левицата напусна залата. Това е поредната провалена сесия поради липса на кворум. Дневният ред включваше 44 точки.