Перник отново става парти дестинация!

Перник отново става парти дестинация!

За втора поредна година  Перник се превръща в притегателна парти дестинация. Този уикенд на Пернишката крепост ще се проведе второто издание на парк фестивала за градска култура “Пейка”. Основното събитие в програмата е мегаконцерт с участието на популярните на целите Балкани хип-хоп изпълнители от Северна Македония – 2Bona, най-актуалния рап изпълнител в България – FYRE, очарователните близначки, познати от риалити формата X Factor – Alex & Vladi Official, както и хитовия певец и поет Papi Hans. Събитието започва точно в 19:00 ч. на 24 юли /неделя/, а в него ще се включат също DJ Theo, Epic Bath Guy, Алпер Чочев и невероятните танцьори от Dance Squad. Вход – свободен.

Малко преди това, от 17:00 ч. в Mall Pernik, най-нетърпеливите ще могат за се срещнат с Алекс, Влади и 2 BONA на специално организирана фен среща.

Още от 14:00 ч. на същия ден сцената на Пернишката крепост ще бъде подгрята от DJ Choizz с дневно парти. За посетителите на разположение ще са Chill зона с пуфове и хамаци, бар с освежаващи летни напитки. Ще бъде открита фотоизложба от най-интригуващите екзотични дестинации в света на пернишката фотографка Све Велинова, а младежите от Международен младежки център – Перник/International Youth Center Pernik са подготвили много игри, забавления и рисуване с къна. Партньорите от EO Dent и ICE Vape ще раздават подаръци на посетителите.

Ден по-рано, на 23 юли, от 20:00 ч. ще се състои и голямото парти за електронна музика “UNDER THE STARS 2022”. В него участие ще вземат Balthazar & JackRock, Christian Craken, Boryana, YTRID и BOBE.

Сцената в парка също се включва в съпътстващата програма на фестивала с две събития – на 22 юли от 20:00 ч. със Стенд ъп комеди постановка и на 23 юли, отново от 20:00 ч. с рап концерт на Секта. 

Събитието се организира от Община Перник, ПИЦ – Перник, МКБППМН – Перник, със съдействието на YTRID Music, Сцената в парка, Puratos Group, Mall Pernik, ICE Vape, EO Dent, Ardes.bg Перник, Еко Партнърс България АД, Меда и Blare.