Дъщерята на Бил Гейтс летува в плаващ дворец за $200 милиона

Дъщерята на Бил Гейтс летува в плаващ дворец за $200 милиона

Супер яхтата Лана, собственост на един от най-богатите хора в света Бил Гейтс, отново дойде в егейския курорт Бодрум. Плаващият дворец беше закотвен няколко дни край замъка на Бодрум, след което беше зареден с гориво и се отправи към северната част на полуострова за да посрещне видни гости. Лана, която се нарежда на 60-то място сред най-големите супер яхти в света беше забелязана закотвена в райския залив вчера. Миналата седмица известната манекенка Наоми Кембъл също почиваше с дъщеря си и приятели на това райско кътче.

 Фийби Адел Гейтс, дъщеря на бизнесмен милиардер, пристигна в Бодрум предишния ден. Всички приготовления в яхтата Лана бяха завършени преди пристигането ѝ. 50 служители на суперяхтата са мобилизирани за посрещането на гостите. Тя ще прекара няколко дни на яхтата, като се очаква са направи обиколка на туркоазното егейско крайбрежие.

 Луксозната яхта разполага с 5 палуби, зони за живеене и почивка, голяма зала за хранене, зала за развлечения, луксозни стаи, спа център, бар, джакузи, фитнес, турска баня и много други.

 Специалисти посочват, че седмичният наем на суперяхтата на стойност 200 милиона долара, е 1,8 милиона евро. Яхтата, чийто корпус и горна палуба са изградени от алуминий и стомана, привлича вниманието на тези, които я видят с размерите си. „Лана“ има капацитет да приеме 16 гости в 8 обширни апартаменти и има обикновено екипаж от 34 членове, включително капитана. Тя е построена през 2020 г. в Ливорно, Италия, Lana с тегло 3891 бруто тона.

 Бил Гейтс, основателят на технологичната компания Микрософт и един от най-богатите хора в света, дойде в Бодрум последно с яхтата си Лана на 24 октомври 2021 г. Гейтс и неговият антураж тогава посетиха замъка на Бодрум, който е в предварителния списък на ЮНЕСКО за световно наследство и е домакин на най-важния музей на подводната археология в света. /Marica