Фирмата за топлинно счетоводство ТЕХЕМ има готовност идната седмица да раздаде изравнителните сметки на перничани
hand adjusting the temperature of heating radiator

Фирмата за топлинно счетоводство ТЕХЕМ има готовност идната седмица да раздаде изравнителните сметки на перничани

Една от фирмите, предлагащи услугата дялово разпределение на консумираната топлоенергия на абонатите на „Топлофикация в Перник“- ТЕХЕМ, има готовност да спази срока за предоставянето на изравнителните сметки в Перник. Това увериха от офиса на фирмата в Перник. От там поясниха, че дори от тази седмица вече са започнали да раздават част от изравнителните сметки, които са готови. В началото на идната седмица се очаква да дойдат от София и останалите сметки, след което веднага ще се пристъпи към тяхното раздаване. Така че до 15 юли, както изисква Наредбата за топлоснабдяването, ще бъдат раздадени всички изравнителни сметки.

От фирма ТЕХЕМ напомнят на клиентите, които използват нейните услуги, че до 31 август е срока, в който те могат да подават възражения по представената им изравнителна сметка, като посочат аргументите си за това. След 31 август те вече няма да имат право да подават възражения за корекция на изравнителна сметка.

От фирмата апелират оторизираните лица на абонатните станции да проявяват активност и да си търсят изравнителните сметки, за да имат достатъчно време всички представители на етажна собственост в сградата да подадат възражения. Тези от тях, които не си потърсят сметките, те ще бъдат оставени във входа на жилищната сграда.