Станислав Владимиров: От политическата нестабилност в държавата ще страдаме всички

Станислав Владимиров: От политическата нестабилност в държавата ще страдаме всички

„На никого не е приятно това, че държавата в момента се намира в политическа нестабилност. От това страдаме всички ние, особено общините. Общините се надявахме в тази инфлационна ситуация да получим подкрепа от държавата, но за сега това все още не се случва. За съжаление това политическо безвремие, което, което се очертава в близкото бъдеще, ще доведе със сигурност до още по-трудни времена за всички ни“, заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров на блиц брифинг днес.

На въпроса- дали, според него, ще има фалити, кметът на Перник отговори: “До фалити е много крайно да се мисли, че ще се стигне. Със сигурност обаче много общини ще бъдат поставени пред сериозни трудности при оцеляването си, особено през есенните и зимните месеци на годината, по отношение на разходната част на бюджетите“.

На въпроса- доволен ли е от бързата реакция на полицията, по отношение на обществената нетърпимост към зачестилите напоследък прояви на насилие в Перник, Владимиров заяви: “Надявам се, че перничани са добили кураж да се противопоставят на подобни деяния. Искам да заявя, че всеки в нашия град може да разчита на моята подкрепа. Призовавам всички, кои са били жертва на такъв тип поведение, да реагират веднага и да сигнализират компетентните органи. Убеден съм, че те ще реагират адекватно, което е и целта на всички нас“.