Депутат агитира за индустриален канабис с чорапи на марихуанки

Депутат агитира за индустриален канабис с чорапи на марихуанки

 Депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев, който е радетел за легализирането на индустриалния канабис, подкрепи по интересен начин каузата си. Днес той дойде на работа в чорапи, върху които са щамповани листенца на марихуана.

Панев сподели, че се надява да популяризира идеите си, особено сред младите. Точно депутатът от ДБ внесе проект за изменения в Закона за контрол върху наркотичните вещества, свързан с отпадането на ограниченията при използването на индустриалния коноп, известен още като индустриален канабис. Те минаха на първо четене в комисията.

В България производството на индустриален коноп е легално, предложението е по-скоро свързано с обработката му, защото се губят милиони при преработването в чужбина, а легализацията ще помогне на най-бедните райони в страната, като хората ще намерят причина да останат да живеят и работят там, заяви по време на комисията вложителят на предложението Владислав Панев.

Индустриалният канабис не е наркотично растение, защото съдържа под 0,2% THC и ЕС одобрява отглеждането и преработката му.