Перничани отдадоха почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Перничани отдадоха почит на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

Представители на местната и държавна власт, на институции и граждани дойдоха днес, за да отдадат почит и се преклонят пред подвига на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

На общоградското поклонение, по повод 146-та годишнина от гибелта на революционера, пред паметника  му пред ПГЕМП ”Христо Ботев, присъстваха кметът на община Перник и неговия екип, председателят на Общинския съвет в Перник, областният управител, представители на политически партии и институции в града.

Слово за подвига и величието на Ботев произнесе директорът на ПГЕМП “Хр. Ботев“- Соня Милкова. “Ботев е вяра- вяра в доброто, благородното, справедливото. Нека тази вяра да бъде най-силното оръжие на хората“, заяви Милкова.

С едноминутни мълчание присъстващите почетоха паметта на  Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Пред паметника на революционера положиха венци и цветя кметът на община Перник Станислав Владимиров, председателят на Общинския съвет Димитър Колев, губернаторът на Перник Кирил Стоев, представители на народните избраници от региона и на политическите партии, на училища и институции, граждани.

Точно в 12.00 ч прозвуча и воят на сирените. Да отдадат почит на Ботев, при воя на сирените спряха много автомобили.