В квартал „Изток“, в Перник“, за пети пореден път ще се проведе лекоатлетически турнир за деца

В квартал „Изток“, в Перник“, за пети пореден път ще се проведе лекоатлетически турнир за деца

Най-големият квартал в Перник- „Изток“, отново ще бъде домакин на станалия вече традиционен лекоатлетически турнир за децата от Перник, който ще се проведе на 3 юни. Той се организира  от спортен клуб „Милка Михайлова“ Перник и ще премине под надслов „Телеборг и децата на Перник“.

Турнирът ще започне от 10.00 часа, като стартът пред кметство „Изток“ ще бъде от различни места, в зависимост от възрастта на участниците.  Финалът, обаче, ще бъде на едно място за всички. Една обиколка ще бъде 500 метра.

На специална пресконференция, в която участваха кметът на кметство „Изток“ Десислава Стоянова, треньорът Милка Михайлова и главния специалист в община Перник Десислава Стойова, стана ясно, че организацията е на приключване..

„Полагаме усилия турнирът да премине успешно и спокойно и децата да се забавляват. Очаквам в него да се включат много деца,- поне това сочат подадените до сега заявки. Ще продължим да развиваме спорта на територията на кметство „Изток“ и в цялата община Перник, защото спортът е здраве, упоритост, дисциплина и възпитава децата да бъдат организирани и амбициозни.“, заяви Десислава Стоянова.

Милка Михайлова сподели, че тази година турнирът ще има един основен спонсор. „Знаете,  че за подобни турнири трудно се намират спонсори, а за нашия турнир те с всяка година се увеличават. За сега имаме заявки от 10 училища, което не се е случвало до сега. За момента в турнира се очертава да участват  270 ученици и деца от Перник. Тази година има и заявка от Ярджиловци. Има вероятност да дойдат и деца от Цариброд-Сърбия, но все още нямаме потвърждение официално“, поясни Милка Михайлова.

Тя подчерта, че наградният фонд е богат. Всеки завършил състезанието ще получи фланелка или шапка на турнира. Най-добрите ще отнесат купи и медали. За най-малките са подготвени вкусни лакомства.