Поздравителен адрес от народния представител Кирил Ананиев

Поздравителен адрес от народния представител Кирил Ананиев

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

Уважаеми госпожи и господа,

Сърдечно Ви поздравявам по случай – най-българския празник – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май! Днешната дата е една от малкото, чието значение остава непроменено през вековете. Днес стоим пред света горди и независими заради делото и мисията на светите братя Кирил и Методий.

Уважаеми учители,

Благодаря Ви за отговорността към бъдещето, за възрожденския дух, който поддържате неуморно и за примера, който давате самите Вие. Вашата високоотговорна мисия е да бъдете носители и пазители на изконните ни ценностите като достойни продължители на делото на светите братя Кирил и Методий.

Скъпи ученици,

Бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Учете с желание, оптимизъм и воля. Бъдете отговорни млади българи!

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Българският език, култура и изкуство са нашето най-ценно богатство. Продължавайте все така с енергия и всеотдайност да творите и да се множат успехите Ви в името и за благото на България и област Перник. С Вашите постижения ние се чувстваме горди потомци на велика нация, запазила пламъка на вековни традиции.

Бъдете здрави и щастливи с вдъхновение следвайте мечтите си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение:

Кирил Ананиев

Народен представител в 47-ото Народно събрание