Бюрото по труда в Перник търси шивачки, работници по озеленяване, заварчици…

Бюрото по труда в Перник търси шивачки, работници по озеленяване, заварчици…

След като две поредни седмици предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места намаляваха, то през изминалата те се увеличиха и то с 32 и станаха 300. Предлаганите свободни места за безработните с висше образование остават без промяна- 11.

В момента на трудовата борса в Перник има предложения за работа на: 35 шивачки за Перник, 16 заварчици за Перник, 12 общи работници за региона, 10 техници по комуникации за Перник, 30 работници по озеленяване за Перник, 10 касиери и 10 продавач-консултанти за София. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 10 консултанти по продажби за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицински сестри,  лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, продавач-консултанти, сервитьори, салонни управители, домашна помощница, детегледачка, помощник-готвачи, главен сервитьор,  електромонтьори, пакетировачи,  работник в кислородна станция, рецепционисти в хотел,  камериерка, кроячи на текстил, шофьор на товарен автомобил, готвачи,  главен готвач, електрозаварчици,  работници за сглобяване на детайли, медицинска сестра социални дейности, монтажник на скеле,  общи работници,  общи работници поддържане на сгради, работник строителна изолация, монтьори на топлофикационни съоръжения, монтьори на вътрешно-отоплителни инсталации, работници в строителството, месачи,  пекари, работници в кухня- салатиери, готвач-пицар, помощници в кухня, машинен оператор етикетиране, машинен оператор опаковане/увиване/, обслужващ кулинарен щанд,  шивачи, работници стоманобетонни конструкции и изделия, работник в строителството, комисионери на стоки, готвачи, машинни оператори, машинисти ПСМ, санитари, автомонтьор, производители ръчно на хляб, касиер в банка, счетоводител оперативен, крупие, машинен оператор мияч на машина, възпитател, хигиенисти, охранители, директор, помощници в кухня, бармани

Трудовият пазар в областта, продължава да е много динамичен.  Доказателство за това е фактът, че след като две поредни седмици предлаганите свободни работни места от Бюрото по труда намаляваха, то през изминалата те се увеличиха значително.

 Най-търсени на пазара на труда са: шивачи,  работници по озеленяване, заварчици, машинни оператори на металорежещи машини и други.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 289 свободни места и 11 на безработни висшисти.