През лятото курортът „Мальовица“ ще се превърне в арена за приключения за малки и големи

През лятото курортът „Мальовица“ ще се превърне в арена за приключения за малки и големи

Рила планина е едно от най-подходящите места за любителите на приключенията, както през зимата, така и през лятото.

В последните 2 години курортът “Мальовица“ се утвърди като предпочитана дестинация за любителите на зимни спортове благодарение на обновените ски съоръжения и близостта си до големия град. Курортът предлага и много възможности за почивка и активен туризъм през лятото.

„Ваканцията в планината е свързана с много движение на чист въздух и сред красива природа. За да е пълна емоцията от Вашата почивка, винаги можете да си организирате семеен турнир по бадминтон, състезание по стрелба с лък, а ако сте по-голяма компания играта на волейбол или мини футбол със сигурност ще Ви зареди с енергия! Меча поляна е на Ваше разположение! Планираме през лятото поляната да се превърне в арена за приключения не само за деца, а и за възрастни. Целогодишно организираме тимбийлдинги“ , обяви Янко Аврамов от курорта „Мальовица“. Той издаде, че зимната писта за шейни ще се превърне в писта за летен тубинг, ще бъде построен въжен тролей, ще се поставят бънджи трамплини и много детски катерушки.

През юли и август от курорта организират петдневни детски лагери с начало всяка неделя с включена храна. По време на лагерите целодневно за децата ще бъдат организирани спортни и логически игри, планински преходи, посещение на „Фермата на щастливите магарета“ и много забавления, които не само ще ги накарат да разпуснат от уроците, а и ще обогатят знанията им по забавен начин.

В самия курорт се намира входът на природен парк Рила, от където тръгват множество пътеки, както лесни, така и за напреднали, които могат да Ви отведат до едни от най-красивите места в Рила.

„Най-посещаваният и един от леките маршрути е до емблематичната хижа Мальовица. Турът продължава по-малко от час, като пътеката криволичи до река, която прекрасно допълва лятната прохлада и свежест на сенчестата пътека. От хижа Мальовица стартира и изкачването към едноименния връх, който е един от най-известните в България“, поясни Янко Аврамов.

Прекрасни гледки се откриват и по марушрутите са до Йончево езеро и Страшното езеро. От същото място стартират и маршрутите до Седемте рилски езера и емблематичния Рилски манастир.

От Централната планинска школа „Христо Проданов“, която се намира в сърцето на курорта „Мальовица“, могат да се наемат и квалифицирани планински водачи, които ще гарантират, че планинската разходка ще е приятна и безопасна. Приятното преживяване ще бъде придружено и с многобройни разкази не само за флората и фауната в района, и за историята.

„Има места, където животът тече като в приказка и там се случват вълшебства … Мальовица е едно от тях!“, заяви Янко Аврамов.