След намеса на областния управител, Перник ще има лекарска комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания

  След намеса на областния управител, Перник ще има лекарска комисия за деца със специални образователни потребности и хронични заболявания

   По време на брифинг вчера, на който присъстваха областният управител Кирил Стоев, директорът на РЗОК-Перник – д-р Йорданка Александрова, управителят на ДКЦ-1 – д-р Евгени Михайлов и директорът на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование в област Перник – Йорданка Георгиева, стана ясно, че от 20 май в ДКЦ-, в Перник ще заседава лекарска комисия за деца със специални образователни потребности /СОП/ и хронични заболявания. 

 „В края на миналата седмица разбрах за този проблем от медиите и още в понеделник успях да се чуя с всички присъстващи на тази маса, за да можем да координираме действията си“, заяви областния управител Кирил Стоев. Той добави, че въпросът е поставен на най-високо държавно равнище и не пропусна да благодари на всички институции за това, че са действали бързо и в синхрон, така че проблемът да бъде решен в рамките на два дни.

„Още от първия ден, в който приех отговорността да бъда областен управител, заявих ясно, че съм тук, за да съдействам и да работим заедно така, че жителите на област Перник да имат по-добри условия за живот, да получават достъпни услуги и да имат сигурност“, заяви Стоев. И добави, че родителите от област Перник могат да бъдат спокойни, за това, че децата им ще получат нужните документи и вече има къде да ги подадат в срок.

   Д-р Михайлов поясни, че от 20 до 27 май 2022г. комисията ще заседава всеки делничен ден от 12:00ч. до 14:00ч., за да може децата да получат необходимите документи и удостоверения. А след този период ЛКК ще се събира по определен седмичен график.

 От своя страна представителите на РЗОК и РЦПППО също потвърдиха, че няма да има проблем по отношение на документите и удостоверенията на деца със специални образователни потребности и хронични заболявания.