Учениците на Ламбо правят Арт фестивал в Перник

Учениците на Ламбо правят Арт фестивал в Перник

Едни от най-успешните и обичани български актьори ще си дадат среща на 23 май в Перник, а поводът е любовта им към покойния им учител – обичания от всички Стефан Данаилов.

София Бобчева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Евелин Костова, Радина Боршош, Ненчо Илчев и Павел Иванов ще вземат участие в постановката „Бандата на Ламбо“, с която ще бъде открито дебютното издание на фестивала „Арт будилник“- събуди се култура, което ще се проведе от 23 до 29 май в Перник, пише вестник Телеграф.

Зад проекта, които ще превърне миньорския град за 7 дни в културната столица на България, стоят светското перо на „Телеграф“ Елизабет Методиева, актрисата София Бобчева и режисьорът Мартин Геновски.

В рамките на фестивала почит ще бъде отдадена и на кралицата на комедията Стоянка Мутафова, като бъде излъчен филмът на Георги Тошев за нея, както и някои от любимите български актьори, които ще си спомнят незабравими моменти с Г-жа Стихийно бедствие.

В книжната част от фестивала също често ще бъде споменавано името на Георги Тошев, който заедно с Яна Борисова ще представят книгата „ТЯ, Цветана Манева“. Той е автор и на изданието „Безнадежден случай“, което ще бъде представено в Перник лично от Богдана Карадочева и Стефан Димитров. Книгите си ще представят още Иво Сиромахов и Стефан Вълдобрев, който ще представи историята на емблематичните си песни.

Филмовата част се пада на Ники Илиев и хитовия проект „Завръщане“, като перничани ще имат възможност да се срещнат лично с режисьора.

В театралната постановка „Игра за двама“ ще гледаме София Бобчева и Сашо Кадиев, а финалът е за мегаконцерт на група „Сигнал“. За децата също е помислено, с куклен театър и любимите фокуси от книгата на Ненчо Илчев. Част от фестивала ще бъде и инфлуенсърката Александра Богданска.