Общинската управа на Перник се срещна с абитуриентите, постигнали най-добри успехи в образованието

Общинската управа на Перник се срещна с абитуриентите, постигнали най-добри успехи в образованието

Зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев и секретарят на общината Мартин Жлябинков се срещнаха с най-изявените абитуриенти от пернишките училища, от випуск 2022-ра. Момичетата и момчетата, които под една или друга форма са прославили Перник и училищата си и са повод за гордост със спечелени награди в различни конкурси, олимпиади и спортни състезания, се събраха в Двореца на културата.

„Изминава един етап от вашия живот. Етап, в който вие сте изградили основа, която със сигурност ще ви даде ново житейско развитие. Ще определи вашия професионален път. Сигурен съм, че ще сбъднете мечтите си и ще постигнете това, към което се стремите, което ще ви даде най-голямо удовлетворение в живота.“ С тези думи Стефан Кръстев се обърна към зрелостниците, като изрази увереност, че за много от изявените ученици ще се говори с добро извън пределите на Перник и България, защото градът ни се слави със своите таланти. „Надявам се обаче всички да останете или да се върнете след време в нашия град. Това е важно, за да може и градът, и държавата ни да се развиват“, каза още Кръстев. „Предстоят ви емоционални дни и години, различни от тези, които сте имали в училище. Всеки етап от живота си има своя чар. Сигурен съм, че за вас по-доброто предстои. Желая ви житейски и професионален успех“, пожела зам.-кметът на Община Перник.

Ha cъбитиято бяxa представени успехите на всеки един ученик, a те от своя страна блaгoдapиxa нa своите пpeпoдaвaтeли зa дoбpaтa пoдгoтoвĸa, ĸoятo им дaвa шaнcoвe зa бъдeщa peaлизaция. Талантливи ученици от ГПЧЕ „Симеон Радев“ и ПМГ „Христо Смирненски“ поздравиха зрелостниците и директорите на гимназиите и средните училища с музикални изпълнения.