Възпитаници на Шесто училище първи в конкурса „Писано яйце“

Възпитаници на Шесто училище първи в конкурса „Писано яйце“

Учениците от  VI СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ спечелиха първото място на традиционния великденски конкурс „Писано яйце“, проведен в навечерието на Великден. На  второ  място се нареди  отборът на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Батановци, а третото място грабнаха възпитаниците на  ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – с.Драгичево. Поощрителна награда получи отборът на VIII ОУ „Кракра Пернишки“.

„Благодаря на всички деца, че днес сте тук, за да продължим една традиция, която бе прекъсната за две години заради пандемията. Уверен съм, че днес с вашето желание, голяма фантазия, много талант и завършена идея ще направите най-красивите великденски яйца и ще успеете да ги представите по най-хубавия начин“, каза зам.-кметът на Община Перник Стефан Кръстев, който откри събитието.

 В рамките на конкурса всеки училищен отбор трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца, а жури с председател художникът Елена Темелкова, оценяваше творбите на децата. Малките  танцьори от ансамбъл „Граовче“ и актьорите от детско-юношеския театър „Мускетарите” се погрижиха за доброто настроение на всички гости на събитието.