Подобряване на безопасността на пътищата в Пернишко обсъждаха губернаторът и шефът на ОДМВР

Подобряване на безопасността на пътищата в Пернишко обсъждаха губернаторът и шефът на ОДМВР

Областният управител Кирил Стоев се срещна с директора на ОД на МВР Перник старши комисар Милен Тасков. В неформален разговор, двамата обсъдиха предстоящото реализиране на Областната кампания по безопасност на движението, а от Облатната дирекция на МВР изразиха пълна готовност да се включат в мероприятията, които обхващат превантивни дейности, образование, информация и контрол.

Предстои да бъдат организирани работни групи, които да обсъдят детайлно организацията и в най-скоро време да започне реализация на кампанията.

През последните седмици тежките ПТП в област Перник зачестиха, целта на кампанията е да бъдат организирани дейности, които да обхванат различни целеви групи, от ученици, кандидат шофьори, млади шофьори и такива с малък опит, пешеходци, системни нарушители.

През 2021г. по данни на МВР са настъпили 6080 тежки ПТП (ТПТП), загинали са 560 и са ранени 7610 лица. Идеята е кампанията да обхване възможно най-широк кръг партньорство, така че да бъде многокомпонентна и максимално полезна за населението на територията на областта и от друга страна да бъдат изпълнени поставените по-горе цели. Вече са проведени разговори и са обсъдени идеи с редица институции и организации, които работят по темата за безопасност на движението.