На 16 април предаваме капачки за детска линейка

На 16 април предаваме капачки за детска линейка

“Капачки за Бъдеще” провежда нова кампания за детска линейка. На 16-ти април – събота, кампанията ще премине и през град Перник, а капачки ще се събират на паркинга на хипермаркет Кауфланд в центъра на града. 

Целта на кампанията е да бъдат събрани средства за още една трета детска линейка. Иницативата вече събра капачки за две детски линейки.

В България продължава да няма достатъчно детски неонатални линейки. Ентусиастите от “Капачки за Бъдеще” обаче са се заели да поправят това.

След като дариха първата неонатална линейка само преди шест месеца в Пловдив, сега те обявиха, че вече са събрали средства за втора и започват да събират за ТРЕТА!

За съжаление, българското държавно здравеопазване разполага само с две специализирани неонатални линейки в моментаи двете в София, и двете дарени от други благотворителни каузи преди няколко години, споделят от кампанията.

Линейката, която дарихме в Пловдив, обслужва цяла централна южна България и по-специално областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. Целта ни е да дарим линейки и на други градове, където има университетски болници като Плевен, Варна и т.н., така че да покрием цяла България!”, добавиха от там.

Припомняме, че преди да се заемат с линейките, доброволците от “Капачки за Бъдеще” промениха най-старите кувьози в болниците в цяла България, след което помогнаха и с още десетки медицински апарати за детски, родилни и неонатални отделения на 36 болници в 36 града общо! И всичко това, благодарение на капачките, които цяла България събира.

Може да подкрепите каузата за детска линейка, като занесете своите пластмасови капачки и алуминиеви кенчета на най-близката до вас кампания, която се провежда в 29 града в ЦЯЛА България.