Над 3000 фиданки ще бъдат засадени в община Перник

Над 3000 фиданки ще бъдат засадени в община Перник

Дърветата са въздух, сянка, вода, красота и добро, тази събота, по покана на община Перник, ще засадим над 3000 ароматни и медоносни дървета, информират от гората.бг!

От фондацията канят гражданите да се включат в инициативата, която се провежда съвместно с община Перник. Задачата е да бъде облагороден о „Максим табан“, засипан с камъни и почва преди десетки години, с рискове от ерозия на много места, затова и засаждането на гора там е важно.

Теренът е много беден, на 15 сантиметра излизат камъни, въглища и сгурия, но с избрани подходящи видове, с нашата прецизна работа и грижата, която община Перник ще положи в последствие, вярваме, че ще имаме резултати, казват от Гората. Бг.

Видовете ще са люляк, акация, липа, златен дъжд, явор, орех, бор и др. Началният час на акцията по залесяване е 10,30 часа. От община Перник ще организират възможност за паркиране на самото пътно платно на 4-лентовия път, 4 защото няма паркинг.

Осигурени са 5000+ дръвчета и достатъчно инструменти.Отделно са осигурени и още над 2000 горски дръвчета за подарък на всички желаещи.

Участниците в акцията трябва да си носят храна и вода. Засаждането е доброволческо, напълно безплатно за участниците, организира се от Гората.бг и Община Перник.

Благодарим на всички Вас, че заедно ще добавим още няколко хиляди дървета към вече засадените над 1.9 милиона. Така ще се доближим към нашата голяма цел от 3 милиона дървета казват от фондацията.

От Гората. Бг апелират: „Нека заедно да засадим бъдеще!“