Нов успех на пернишки спортисти на международен форум

Нов успех на пернишки спортисти на международен форум

Пореден успех постигнаха пернишките спортиси на международен форум. Те завоюваха призови места на Европейското първенство по шотокан карате, което се проведе от 1-ви до 3-ти април в сръбския град Суботица. Европейски шампион кумите мъже категория +78кг стана  Теодор Лазаров . Златото в категория +67кг. пък грабна Ивелин Валентинов. Златни медали завоюваха и момчетата в дисциплината отборно кумите (12-15 г) -57кг в състав Кирил Методиев, Дарио Попов, Калоян Велинов и Боян Горанчовски. Теодор Лазаров беше избран и да участва в отбора на България – кумите отборно микс (16-20 г) оупън категория. Той имаше главна заслуга за европейската титла на българите с решаващи срещи и категорични победи!

2 сребърни медала завоюва  Мартин Мартинов – кумите отборно момчета  (12-15г) +57кг и кумите отборно микс (12-15г) оупън категория. С бронзови медали се окичиха  Дарио Попов, Кристина Михайлова, Михаил Бойков и Ивелин Валентинов.

„Лично за мен това  е най-доброто състезание в моята треньорска кариера. Чувствам се много горд и щастлив за постигнатите резултати“, сподели треньорът на шампионите  Юлиан Николов. Той изрази и специални похвали за националния шампион по шотокан карате Светослав Крумов, който е изиграл много силни схватки,но не е стигнал до медал и Стивън Йорданов, който е бил класиран за първенството, но не е могъл да замине заради контузия.