Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави деца от Народен хор на ДЮФА „Граовче“ към ЦПЛР-ОДК

Кметът на Перник Станислав Владимиров поздрави деца от Народен хор на ДЮФА „Граовче“ към ЦПЛР-ОДК

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с деца от Народен хор на ДЮФА „Граовче“ към ЦПЛР-ОДК.  Поводът за срещата бяха отличията, които малките изпълнители завоюваха на II Международен вокален конкурс „Златен глас „, а именно:

 Звание Лауреат I – степен, Златна диплома и най-високо отличие Grand prix на Народен хор на ДЮФА „Граовче“ в категория фолклор.

 Звание Лауреат I – степен, Златна диплома и диплом за „Откритие“ на солистката на ДЮФА „Граовче“ Яница Емилова Иванова – с най-високо отличие от всички солисти, взели участие в този международен конкурс.

Звание Лауреат II – ра степен и сребърна диплома спечелиха солистите: Емма Захариева Кирилова, Сияна Славова Петрова и София Хейцман Костова.

С диплома за съществен принос за съхраняване и развитие на световната традиция на изкуството беше наградена и ръководителката на ДЮФА „Граовче“ Мариана Янкулова.

Всички участници на ДЮФА „Граовче“ в Международния вокален конкурс „Златен глас“ са наградени с дипломи за „Почетно представяне“.

Децата не скриха вълнението си от срещата с кмета и с възторг разказаха за любовта си към българския фолклор.

Впечатляващите резултати от престижния форум бяха постигнати в екипна работа с корепетиторите Иван Иванов, Венцислав Андонов и Методи Методиев, както и диригент Мариана Янкулова.