18 заболели от COVID19 се лекуват в МБАЛ“Р. Ангелова“ в момента

18 заболели от COVID19 се лекуват в МБАЛ“Р. Ангелова“ в момента

18 заразени с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник. Лечението им протича нормално. Само при един пациент са се появили усложнения в хода на лечението и той е настанен в Интензивния сектор.  Другата добра новина е, че в момента в Детско отделение на болницата няма  деца на лечение с коронавирус. Това информира директорът на  здравното заведение д-р Анатоли Митов.

„В момента заболелите от коранавирус жители на областта се настаняват за лечение в Инфекциозно и Кожно отделение. Другите отделения възстановиха нормалната си дейност.  За сега разполагаме с 8 свободни легла за пациенти с коронавирус. Дано не ни се наложи да ги увеличаваме, защото тенденцията, която се наблюдава, е за постепенно и трайно намаляване на заразените с ковид жители на областта. Определено натискът върху здравните заведения в Перник поотслабна и в момента се работи по-спокойно. Разполагаме с необходимите медикаменти, консумативи и лични предпазни средства. Добрата новина е, че сред екипа на болницата няма болни“, поясни д-р Митов.

На въпроса- има ли готовност болницата да окаже лечение на бежанци от Украйна, д-р Митов отговори: “Разбира се, нашите медици са подготвени, така че имаме готовност да лекуваме както нашите сънародници, така и чужденци, които се нуждаят от лечение“.