Бюрото по труда в Перник търси шивачи, общи работници за поддържане на сгради, заварчици…

Бюрото по труда в Перник търси шивачи, общи работници за поддържане на сгради, заварчици…

Втора поредна седмица предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места се увеличават значително. През изминалата седмица те нараснаха с 58 и достигнаха 338. Другата добра новина е, че предлаганите свободни места за безработните с висше образование се запазиха – 14.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини, 10 шивачки, 16 заварчици и 30  общи работници поддържащи сгради. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 20 машинни оператори шиене.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицинска сестра,  лекари, фелдшери, продавач-консултанти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, детегледачка, санитар, шофьори на цистерна, мениджър екип, готвач, сервитьори, салонни управители, болногледач, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи,  електромонтьори, пакетировачи, шивачи, електротехници в промишлено производство, организатори производство, инженер производство, машинни оператори производство на силиконови чипове, касиери-гише в съобщенията, монтьор ремонт на машини, пощенски раздавач, фармацефт, социални работници, работник в кислородна станция, рецепционист в хотел, шофьор на товарен автомобил, инженер-металург, борвергист, шлайфисти, стругари, кранисти, лесничей, кроячи на текстил, работници за покриване на метални повърхности, миячи на корпуси, електрозаварчици, работници за сглобяване на детайли, работници за товаро-разтоварни дейности, медицинска сестра за социални дейности, охранители, продавач интернет-търговия, електрончик, водачи на мотокари, оператори на робот, главен готвач, монтажник на скеле.

Трудовият пазар в областта  определено се раздвижи с настъпването на пролетта. След като през предходната седмица предлаганите свободни места от Бюрото по труда се увеличиха с близо 50, то през изминалата те нараснаха с цели 58.

Вече се усеща сериозно раздвижване в строителството. Търсят се квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, строителни работници

 Сред най- търсените кадри в момента са: общи работници, шивачи,  заварчици, машинни оператори на металорежещи машини,  електрозаварчици, машинисти на еднокофов багер,  комплектовачи,  монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, монтажници на електрооборудване и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 324 свободни места и 14 на безработни висшисти.