Възпитаничката на Езиковата Анна Яворова с поетичен дебют

Възпитаничката на Езиковата Анна Яворова с поетичен дебют

Младата пернишка поетеса Анна Яворова  представи за първи път пред публика своята дебютна стихосбирка „Мисли за ключ“. Организатор на срещата беше Клубът по журналистика към ГПЧЕ“Симеон Радев“, а домакин-ОКИ Надежда“,гр.София.Премиерата на стихосбирката се превърна в истински музикално-поетичен спектакъл благодарение и на участието на триото към оркестър „Симфониета-София“,което изпълни музикални пиеси от Вивалди и Моцарт.

Анна Яворова е родена през 2004 г. в гр.Перник и е ученичка на Езиковата гимназия в XII клас,профил Английски и френски език. Твори 10 години в литературно студио „Пегас“ към ОМД, Перник с ръководител Лиляна Манова. От 2012 година участва в конкурси, от които има 46 награди-14 международни, 28 национални и 4 регионални. Сред най-престижните са: V издание на „Алда Мерини“, Италия, Брунате/2016/-второ място за поезия в конкурса „150 години Пенчо Славейков“, Международен конкурс „Младежи и поезия-Триуджо“,Италия/2013-2016/ и др.

Нейни творби са публикувани  в различни сборни стихосбирки, като  двуезичната„Моите различни Аз“/2019/, „Чакайки пороя“/2018/, „На ръба на Вселената“,сп. Културна палитра“ и др. За поета Георги Константинов стиховете на Анна Яворова са „зрънца искрена и непринудена поезия“ .

Сред гостите на празника бяха ученици от Поетичната лаборатория към 105 СОУ „“Атанас Далчев“-София, възпитаници на ЛС „Пегас“, приятели на поезията от ГПЧЕ „Симеон Радев“и др.