Областният управител бе гост на  най-старото училище в Радомир

Областният управител бе гост на най-старото училище в Радомир

По покана на директора на НУ „Архимандрит Зиновий“, областният управител Кирил Стоев присъства на водосвет за здраве и благоденствие на учениците и учителския колектив на школото. Събитието даде начало на двудневната програма, посветена на патронния празник на училището. Стоев награди ученици, включили се в литературния конкурс „Обичам моето училище, защото…“.

„Като възпитаник на НЧ „Архимандрит Зиновий“, Ви изказвам искрена благодарност и Ви пожелавам успех в мисията да градите онези личности, от които се нуждае българското общество днес. Бъдете здрави, пазете духа на българщината и продължавате да го предавате на следващите поколения със същата тази целеустременост и нестихващ стремеж към развитие на училището“, заяви Кирил Стоев. В своя поздрав, той се обърна и към учениците, като им пожела да пазят завета на своя патрон Архимандрит Зиновий. „Учете се с благодарност към своите учители и израснете достойни и грамотни българи, защото утре България и родният ни град ще бъдат във ваши ръце“, добави още Стоев.

Кулминацията на събитията беше отбелязана с богата концертна програма, подготвена от възпитаниците на училището, а залата на народно читалище „Напредък-1895“ трудно събра всички гости, дошли да присъстват на събитието.