Бойко Рашков с жестока критика към прокуратурата: Който го е страх от битки, да си намери друго поприще

Бойко Рашков с жестока критика към прокуратурата: Който го е страх от битки, да си намери друго поприще

Прокуратурата се старае да извърти нещата, сякаш МВР е извършило една незаконосъобразна дейност. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по повод действията на държавното обвинение след ареста на Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ.

„Изповядвам философията, че който го е страх от битки, трябва да си намери по-спокойно поприще. Убедихме се, че прокуратурата бди над интересите на бившите управляващи“, посочи Рашков в интервю по НОВА ТВ.

„От момента, в който постъпих в МВР като министър забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, при които материалите в обичайните хипотези, когато се изпратят в прокуратурата – те просто потъват. Особено, когато материалите касаят някой известен политически деец на ГЕРБ”, посочи вътрешният министър.

„В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Припомняме, че Рашков обвини прокуратурата в саботаж след като отказа да повдигне обвинение на Борисов и посочи, че това би било незаконосъобразно. / Marica.bg