Комисия провери извършеното укрепване на свлачището в село Банкя, в община Трън

Комисия провери извършеното укрепване на свлачището в село Банкя, в община Трън

На извънредна сесия миналата седмица, местният минипарламент на община Трън гласува решение за заемообразно прехвърляне на бюджетни средства еднократно от общинския бюджет в извънбюджетна сметка за средства от Европейски съюз.

„Става въпрос за прехвърляне на средства от бюджета, които са били прехвърлени в извънбюджетна сметка, за да бъде разплатена извършената техническа рекултивация на депото за твърди битови отпадъци. За реализирането на този проект сме дали 340 000 лева от бюджета на общината. Внесохме вече искане в МОСВ и очакваме да ни бъдат възстановени тези средства“, поясни кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Тя добави още, че миналата седмица комисия е направила оглед на извършените дейности по укрепването на свлачището, за което Община Трън получи средства от бюджета. „Всички дейности по укрепването на свлачището са извършени качествено. „Геозащита“ ни предписа да изградим една канавка, за да свържем новоукрепеното свлачище със старото. Това е работа за един ден. Очакваме на 25 март  комисията да ни приеме извършеното укрепване на свлачището“, уточни Цветкова.