Стефан Янев взима партия на бивш министър

Стефан Янев взима партия на бивш министър

Стефан Янев ще има партия, той няма да учредява нова, а ще оглави вече съществуваща, научи „Марица“. Става въпрос за партия „Нова алтернатива“ на друг бивш военен министър – Николай Цонев.

Според наш източник това трябвало да стане днес. „Нова алтернатива“ беше обявила национална конференция за 12,00 часа с цел смяна на ръководството. Изненадващо, форумът беше отменен. Ден по-рано Янев написа, че са спекулации информациите, че ще учредява партията в събота.

Каква е причината за промяната само може да гадаем. Дали е свързано с арестите на Борисов или с посещението на генерал Остин, не е ясно, макар да се появиха такива версии.

Обявата за национален форум е последната активност от изборите насам на „Нова алтернатива“. Тогава партията на Николай Цонев призовава всички свои симпатизанти да гласуват за „Има такъв народ“ и за Румен Радев. Напълно в духа на профила на избирателите, които ще преследва и Янев. Очаква се бившият премиер да оглави „Нова алтернатива“.

Припомняме, че Николай Цонев беше арестуван шумно преди време от полицията на Цветан Цветанов, като МВР се похвали дори с атрактивно клипче. Впоследствие бившият военен министър беше оправдан по всички обвинения за корупция.

Интересното е, че „Нова алтернатива“ беше спрягана като ракета носител и на „Продължаваме промяната“ на последните избори. В крайна сметка Кирил Петков и Асен Василев избраха „Волт“ на Настимир Ананиев и „Средна европейска класа“ на Константин Бачийски. /Marica.bg