Задържаха бившия премиер Бойко Борисов за 24 часа!
Снимка- Димитър Кьосемарлиев

Задържаха бившия премиер Бойко Борисов за 24 часа!

Около 20.40 ч. изтече информация по националните медии и сайтовете, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, медийният му съветник Севдалина Арнаудова, бившият депутат Менда Стоянова и бившият министър на финансите Владислав Горанов са задържани. Мащабната полицейска акция е по разследване на Европейската прокуратура, информираха за NOVA от Министерство на вътрешните работи.

Операцията на Главна дирекция „Национална полиция“ е свързана със 120 случая на злоупотреби с евросредства, посочва БНТ.

От прокуратурата заявиха, че не са информирани и за повече информация журналистите трябва да се обръщат към Европейската прокуратура.

„Няма никой над закона!“, написа премиерът Кирил Петков в профила си във Фейсбук, след като изтече информацията за операцията на ГДНП.

Малко по- късно стана ясно, че се извършва претърсване в дома на Бойко Борисов в Банкя и той не е арестуван. Стана ясно още, че се извършват обиски на различни адреси. Сред тях са дома на бившия финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и бившата шефка на правителствената информационна служба и личен пиар на Борисов Севдалина Арнаудова и на бизнесмени.

По информация на адвоката на лидера на ГЕРБ- Менко Менков, претърсването в дома на Борисов е направено по неотложност. Той единствен е бил пуснат в дома на Борисов и му е показан протокол за претърсването.

След няколкочасово претърсване на дома му, към 21.30 ч бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе задържан за 24 часа, по Закона на МВР, в сградата на Главна дирекция Национална полиция в кв. “Младост“.

Официално изявление на МВР за хода на мащабната операция към 23.20 ч. все още нямаше. Не се знае със сигурност дали са арестувани Владислав Горанов, Менда Стоянова и личния пиар  на Борисов Севдалина Арнаудова.

Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов заяви пред симпатизанти на ГЕРБ, събрали се пред дома на Бойко Борисов в Банкя, че от утре започват протести в защита на Бойко Борисов.

Никола Николов от ГЕРБ също заяви, че от цялата страна се подготвят протести в подкрепа на лидера на ГЕРБ.

 Хазартният бос Васил Божков заяви в социалните мрежи, че обиските и ареста на Бойко Борисов са заради негови показания.

„2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве“, написа  Васил Божков.