Пред старт строителството на нов корпус в пернишко училище

Пред старт строителството на нов корпус в пернишко училище

До месец се очаква да започнат строително-монтажните работи по изграждането на нов учебен корпус с басейн и топла връзка към сградата на основно училище „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия в Перник.

Стойността на обекта е 7,5 млн. без ДДС. Новият корпус ще бъде вдигнат върху амортизирано баскетболно игрище и е с разгъната застроена площ 4 000 кв. м. Сградата е триетажна и в нея ще се обучават 12 паралелки с 288 ученици от първи до четвърти клас, включително и деца в неравностойно положение.

Басейнът ще е на първия етаж, с размери 12.5х25 метра и пет плувни коридора, със съблекални за 15 момичета и 15 момчета, душове, треньорска стая, складови и сервизни помещения. Ще бъде построена и закрита спортна зала за начален етап на обучение.

На втория етаж ще разположат 6 класни стаи за 144 ученика, 4 STEM-кабинета за наука, технологии, инженерство и математика, складови и санитарни помещения. Шест класни стаи ще има и на третия етаж плюс 4 STEM-кабинета, също със санитарни и складови помещения.

В двора ще се оформят зелени площи, тротоарни настилки и място за паркова мебел – пейки и кошчета.