Бюрото по труда в Перник търси електрозаварчици, комплектовачи, шивачки…

Бюрото по труда в Перник търси електрозаварчици, комплектовачи, шивачки…

Само с 1 се увеличиха  предлаганите на трудовата борса в Перник свободни работни места през изминалата седмица и станаха 232, за разлика от предходната, когато чувствително намаляха. За жалост, намаляха с още 5 предлаганите свободни места за безработните с висше образование и те станаха 8.

Продължават да са актуални офертите за работа на 10 охранители, 10 машинни оператори при производство на каучук, пластмасови и хартиени изделия, 10 шофьори на тежкотоварен автомобил, 20 работници в строителството, 20 монтажници на електрооборудване, 20 машинисти на еднокофов багер, 10 монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, 15 оператори на металорежещи машини и 10 електрозаварчици. През изминалата седмица се появиха оферти за работа на 10 комплектовачи и 10 шивачки.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: медицинска сестра,  лекари, фелдшери, продавач-консултанти, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, детегледачка, санитар, таксиметрови шофьори,шофьори на цистерна, бояджии на сгради, диагностик моторни превозни средства, мениджър екип, водачи на мотокари, счетоводител, заварчик, механик на товарни автомобили, оператори робот, шофьор на товарен автомобил, миячи на корпуси, готвач, сервитьори, салонни управители, болногледач, помощник-готвачи, управител на заведение, машинни оператори на металорежещи машини, монтажници на електрически елементи, стругарконструкции, работници покриване на метални повърхности/работници в производствен цех/, електротехници в промишлено предприятие, чистач-хигиенист, организатори производство, инженер производство, машинни оператори производство на силиконови чипове, касиери-гише в съобщенията, електромонтьор, технически изпълнител, помощник-възпитател, електрончик, технически сътрудник.

Трудовият пазар в областта отново доказа, че е много променлив. След като през предходната седмица предлаганите свободни места от Бюрото по труда намаляха чувствително, то през изминалата те се увеличиха, макар и само с 1.

Въпреки че сме в зимен период и все още няма раздвижване в строителството, вече се търсят квалифицирани работници за този сектор, шофьори на тежкотоварни автомобили, строителни работници. Появиха се и предложения за работа в туристическия сектор.

 Сред най- търсените кадри в момента са: машинни оператори на металорежещи машини,  електрозаварчици ,шивачки, комплектовачи,  монтьори на електронно телекомуникационно оборудване, монтажници на електрооборудване, машинисти на еднокофов багер и други.

През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 224 свободни места и 8 на безработни висшисти.