Над 3 500 лева събраха в Драгичево за Стиви

Над 3 500 лева събраха в Драгичево за Стиви

Тодоровден в Драгичево премина под знака на благотворителността. Дни преди празника организаторите обявиха, че той ще е в помощ на Стиви, като за това бяха подготвили и доста изненади. В края на съботния ден стана ясно, че жителите и гостите на Драгичево са събрали 3533,70 лева в сметката, която отива в помощ на Стивън.

„Благодаря на всички съорганизатори, участници , жители на село Драгичево и гости! Без Вас празника ,нямаше да се получи!  Благодарим! Успех Стиви, до теб и родителите ти, сме!!!“  написа във фейсбук кметът на Драгичево Виктор Викторов.

Това не е единствената инициатива в помощ на Стиви, за чиито живот се бори семейството му. Чудесното е, че в кампанията да се помогне да 13-тгодишното момче се включиха много деца. Например ученици и учители от СУ „Васил Левски“ – град Брезник организираха два благотворителни базара за Стиви. Продаваха мартенички и подаръци за 8 март,  за да помогнат на едно дете като тях да живее, да спортува, да се радва на живота.

Над 250 мартеници бяха изработени от деца и ученици от територията на кметство Изток за третия Конкурс „Баба Марта Направените от тях мартеници бяха продадени благотворително в самите учебни заведения. Общо 5647,20 лв. са  събраните средства, които бяха преведени в сметката на Стивън Валериев Бориславов съкварталец на жителите на Изток, с  диагноза Сарком на Юинг, нуждаещ се от лечение в чужбина.

Кампанията в помощ на Стиви продължава! Преди дни стана ясно, че сумата, която искат от германската болница е близо 600 000 евро – далеч по-висока от прогнозираната в началото.