Инж. Стойнев, директор на „Топлофикация Перник“: Авариите се отстраняват по-бързо от законовия срок!

Инж. Стойнев, директор на „Топлофикация Перник“: Авариите се отстраняват по-бързо от законовия срок!

Във връзка със зачестилите аварии в „Топлофикация Перник, изпълнителният директор инж. Чавдар Стойнев заяви, че те винаги са отстранявани по-бързо от законовия срок.

За всички аварии, които се отстранят до 48 часа, енергийните дружества не дължат неустойки на клиентите. Ако този срок бъде нарушен, то следва да се изплатят компенсации на всички засегнати абонати.

„90% от авариите през последния месец са отстранявани за по-малко от 24 часа, дори мога да кажа в рамките на  8-10 часа! За това можем само да поздравим ремонтните екипи за неуморния труд! Докато не отстранят аварията, нашите служители не се прибират у дома, независимо колко късно е станало. Адмирации за страхотната им работа и професионални умения!“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Той подчерта, че независимо от факта, че по закон дружеството не е длъжно, са предвидени компенсации за потребителите във връзка с липсата на парно и увери, че хората няма да бъдат ощетени. Вчера стана ясно, че всички абонати на „Топлофикация Перник“ ще получат 3% отстъпка от сметките за февруари.

„„Топлофикация Перник“ не е политически опонент, а производител на топлинна енергия, в чиято модернизация се влагат огромни средства! До няколко месеца ще финализираме работата по проекта за въвеждане на природен газ. Още това лято ще преустановим използването на въглищата извън отоплителния сезон, с което значително ще подобрим екологичните показатели“, поясни инж. Чавдар Стойнев. Той напомни, че „Топлофикация Перник“ предлага едни от най-ниските цени на топлинната енергия в държавата.

„Поддържаме ниски цените на услугите, лишавайки се от приходи, само и само да задържим цената социално поносима и да осигурим възможност на повече граждани да използват най-евтиния вариант за отопление. За съжаление, поддържането на ниски цени намалява приходите и ни ограничава откъм разходи за инвестиции, ремонти и въвеждане на нови съоръжения, но всичко се прави за перничани“, категоричен е инж. Чавдар Стойнев.