Инж. Кремен Георгиев, АТДБ: Авариите в дружество на 70 години не са извънредна ситуация, а бързото им отстраняване е добър атестат за качествата на екипа

Инж. Кремен Георгиев, АТДБ: Авариите в дружество на 70 години не са извънредна ситуация, а бързото им отстраняване е добър атестат за качествата на екипа

Във връзка с проверката на КЕВР, по повод зачестилите аварии в „Топлофикация Перник“,  председателят на Асоциация на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев направи коментар, с който защити дружеството. Инж. Кремен Георгиев е бивш директор на „Топлофикация Перник“.

„Авариите в дружество на 70 години не са извънредна ситуация, а бързото отстраняване е добър атестат за качествата на ремонтния екип! Всички знаете, че „Топлофикация Перник“ е едно от дружествата, които през годините предлага най-ниски цени на топлинната енергия в страната. Нали се сещате, че това е възможно с цената на ограничени приходи за инвестиции и ремонти?“, заяви инж. Георгиев.

Според енергийния експерт не бива да се всява излишен шум и да се създава паника, особено когато се говори за аварии, които са били отстранени в рамките на 48 часа. Специалистът обясни, че според регламентираното в закона, компенсации към потребителите се дължат единствено, ако абонатите са останали без парно за период по-дълъг от 48 часа.

Инж. Кремен Георгиев обърна внимание, че ролята на Асоциация на топлофикационните дружества в България е да защитава интересите на българските топлофикации, пред когото е необходимо. В случая с „Топлофикация Перник“ той счита, че от дружеството са направили всичко възможно да се справят със ситуацията по най-добрия начин.

„Може да ме обвините в пристрастие, но макар и за кратко, съм бил изпълнителен директор на „Топлофикация Перник“, за това съм добре запознат със съоръженията и ситуацията в дружеството. Факт е, че материалната база е амортизирана, но да се надяваме, че с проекта за преминаване към природен газ дружеството ще подобри значително своята работа“, подчерта инж. Кремен Георгиев.