Събират хранителни продукти за възрастни и крайно нуждаещи се

Събират хранителни продукти за възрастни и крайно нуждаещи се

Членовете на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на хранителни продукти от първа необходимост, които ще разпределят сред възрастни и крайнонуждаещи се хора от Перник и близките села дни преди Великден. Организаторите си поставят амбициозната задача да зарадвам с хранителни пакети и жест на внимание поне 250 домакинства от Пернишко.

Великденската кампания на „Не си сам“ вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а профилите на инициативата в социалните мрежи се радват на нарастващ интерес. Всички, които искат да се включат с дарение, биха могли да посетят от 04.03.2022 (днес) дарителския пункт в магазин Фантастико – Перник, които е на разположение всеки петък от 18 до 20 ч., събота и неделя от 11 до 13 и от 18 до 20 ч. Желаещите да дарят, мога също да се свържат с организаторите на тел. 088 44 55 062 за лично предаване на хранителните продукти. Препоръчителният списък включва: ориз, леща, брашно, консерви готова храна, боб, олио, захар, макарони/фиде, по-меки сладкиши и козунаци с дълга трайност. Tова е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Всеки от дарителите би могъл да се включи с каквито и колкото пожелае от изброените продукти.

Освен от хранителни продукти, за осъществяването на дарителската кампания организаторите се нуждаят и от доброволци. За набирането им в профилите на кампанията във Facebook и Instagram е публикувана форма за участие, а желаещите биха могли и да се свържат на обявения вече телефон.

„Искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата от околността… Надяваме се много българи да се включат, много перничани да се включат.“ сподели Луиза Григорова-Макариев в профила си в Instagram. Тя е и един от основателите на „Не си сам“, заедно с още петима перничани.