Д-р Маджаров: Да се отнемат права, за да избегнем други вълни

Д-р Маджаров: Да се отнемат права, за да избегнем други вълни

„Трябва да се отнемат определени възможности и права, за да избегнем други вълни. Не бива да си говорим като врагове, а да сближим позициите си. Всички сме заедно и трябва да постигнем нещо общо. Омразата не постига нищо. Колебаещите се хора трябва да бъдат привлечени към имунизацията, нужно е да се спре с елитарното говорене“, това каза д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС.

Той добави, че не може да има промяна, ако не се спазват и най-елементарните мерки. „Допуснаха се грешки с разнопосочни послания. Най-силните месеци бяха в началото, когато нямаше такива от лекари и политици. След това споровете доведоха до сегашните резултати. Това е медицинска тема, не такава, която да се разисква в социалните мрежи“, категоричен е д-р Маджаров.

Според него огромна маса от хората вече имат подсъзнателно безпокойство заради постоянните варианти на вируса, вълните.

„Преди да има нова вълна трябва да се предприемат мерките, за да няма претъпкани кабинети и липса на места в болниците“, заяви още той.

„С апаратура, легла, кислород може да се справим, но повече персонал няма как да набавим“, предупреди д-р Иван Маджаров.