Гласувайте! Трън е на път да спечели номинацията „Кмет на месеца“ за „Коледния дух“

Гласувайте! Трън е на път да спечели номинацията „Кмет на месеца“ за „Коледния дух“

Много оспорвана е надпреварата за „Кмет на месеца“ за месец декември,  която традиционно обявява националната медия Kmeta.bg. Темата на месец декември е „Коледният дух“. Чрез онлайн вот, в специалната секция „Кмета на месеца“, на сайта Kmeta.bg, ще бъдат определени победителите в трите категории – голяма, малка и средна община.

В категорията малка община за сега в оспорвана надпревара са кметовете на Трън, Трявна и Берковица.

 Добрата новина е, че кметът на Трън- Цветислава Цветкова води за сега убедително- 51.22%, пред кмета на Трявна- Силвия Кръстева, която има 37.78% и кмета на Берковица- Димитранка Каменова с 11%.

Въпрос на чест е кмет от нашата област да спечели тази номинация.

До 31-ви декември всеки може да подкрепи кмета на Трън в класацията на сайта Kmeta.bg.

Всяка година в град Трън се украсява жива Коледна елха. Тя се слави и като една от най-високите. Около 500 метра са светещите гирлянди, които са част от коледната украса в центъра на града. Гирляндите с лампички са монтирани на парковите лампи на площад „Владо Тричков“, по част от фасадата на народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ и край шадравана. Светещи гирлянди са монтирани и във фоайето на читалището, както и по огромната коледна елха до хотел „Ерма“. Коледните топки на елхата наброяват над 100. Поставени са с помощта на 30-метрова вишка. Тази година жителите на пограничното градче бяха приятно изненадани с новата празнична украса, поставена на козирката на сградата на читалището в центъра- светещите фигури на Дядо Коледа с шейна и светещи еленчета.