Бюрото по труда търси лекари, медицински сестри, акушерки и лаборанти за Перник!

Бюрото по труда търси лекари, медицински сестри, акушерки и лаборанти за Перник!

След като две поредни седмици предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляваха, то през изминалата те се увеличиха с 13 и достигнаха 254.  Предлаганите свободни работни места за висшисти намаляха с 1 и станаха 112.   Продължават да са актуални офертите за работа на 21 охранители, 20 доставчици на храна за вкъщи, 25 лекари, 55 медицински сестри, 11 медицински лаборанти и 10 акушерки..

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: шлайфисти, електрозаварчици, общ работник в строителството,  международни шофьори, шофьори на тежкотоварен автомобил,  шивачи на обувки, счетоводител оперативен, шивачки, работници в кухня,  готвач,  автомонтьор,  работник по поддръжка, водопроводчици, монтьор на електрооборудване, разтоварачи на вагони, шофьори на самосвали, фелдшери, болногледач на 4 часа, техници телекомуникации, старши специалист,  продавач-консултанти, обслужващ работник в промишлено производство, шофьор на товарен автомобил,  мениджър екип, крояч на текстил, водачи на мотокари, електрозаварчици, оператори на пътно-строителни машини, технически ръководители специалност„Водопровод и канализация”, работници в строителството, кредитен специалист в банка, химици-аналитици, лекар специалност „Нервни болести”, фризьори, шофьор на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, огняри, помпиери, бункеристи, чистач-хигиенисти, завеждащ административна служба, шивачки.

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, ще установим, че в пернишкия регион той  е твърде динамичен, въпреки че сме в зимния период.  Доказателство за това е фактът, че след две поредни седмици на намаляване на свободните работни места, през изминалата те се увеличиха с 13.  Сред най- търсените кадри в момента са: медицински сестри, лекари, акушерки, медицински лаборанти, акушерки, доставчици на храна за вкъщи, охранители и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 142 свободни места и 112 за безработни висшисти.