Ски сезонът в Мальовица бе открит с безплатни ски съоръжения, много музика и снежни игри

Ски сезонът в Мальовица бе открит с безплатни ски съоръжения, много музика и снежни игри

С напълно безплатни ски съоръжения, много музика, танци и снежни игри с награди стартира ски сезонът в курорта “Мальовица”. Водещ на откриването бе популярният Боби Ваклинов, който се погрижи за доброто настроение на гостите.

„Мальовица” е най-близкия до София ски курорт в планината Рила. Притежава 3 ски писти, а от тази година и специално обособен учебен плац.

През целия ден ски съоръженията работят безплатно, все още имате време да отидете още днес за едно безплатно нощно ски пускане.

За всички гости имаше и специална програма, на която присъстваше кметът на Самоков г-н Владимир Георгиев, който поздрави гостите и пожела успешен зимен сезон.

На събитието взеха участие танцовият ансамбъл „Рила“ и възпитаничките на танцово студио „Кати денс“, които са известни с многобройните медали на международни състезания по танци. Под съпровода на много музика бяха организирани и няколко забавни снежни игри с награди, като най-голямата беше сезонна карта за безплатно ползване на всички ски съоръжения в курорта.

Малки и големи с широки усмивки се веселиха, целейки със снежни топки коледна украса. Организирано бе  семейно състезание с шейни. Предимно мъже пък се включиха във футболен мач със ски обувки, а накрая много смях предизвика стрелбата с лък.

За сгряване организаторите бяха приготвили греяно вино, а спонсорите от Бианчи кафе раздаваха безплатно кафе и топъл шоколад.

„Радвам се, че днес на нашия снежен празник присъстваха толкова много любители на ски спортовете, както и на планината! На „Мальовица” великолепието на природата ти спира дъха. За това и огромните инвестиции в курорта са с мисъл за природата“, каза Янко Аврамов от курортния комплекс.

Снежните забавления в курорта „Мальовица” през новия сезон са гарантирани от солидни количества сняг, изцяло ново осветление по целите писти, новоизграден учебен плац, още една гумена ски лента, която свързва ски съоръженията с обновения хотел „Мальовица“.

„С новото осветление на пистите ще гарантираме сигурни и безопасни нощни спускания, които ще се превърнат в наистина вълнуващо изживяване“, заяви Янко Аврамов.

От курорта обещават съвсем скоро да пуснат и въртележка за най-малките гости на Мальовица.

Днес отвори и обновеният хотел „Мальовица“. В последните месеци е изградено изцяло ново крило със съвременен спа център с ултрамодерни съоръжения – няколко вида сауни, солна стая, парна баня, джакузита и други. Ремонтиран е и ресторантът, а шеф готвачът обещава обновено меню със специалитети за всички вкусове.

„Мисля, че с обновяването на хотела и ски съоръженията, както и с пускането на спа центъра, ще предоставяме 100% пълноценно ски преживяване! Да съчетаеш практикуването на зимни спортове и разходките в планината с релакса, който осигуряват спа процедурите, е гаранция за пълно презареждане на батериите“, подчерта  Янко Аврамов.

След ремонта на Централната планинска школа, през лятото бе изцяло обновен и ресторантът. Изградена бе панорамна слънчева тераса с гледка към пистите.

„Мальовица ще остане не само едно от най-красивите планински кътчета, а и се превръща в прекрасно място за почивка сред природата, което предлага и удобствата, с които сме свикнали в модерните курорти“, сподели Янко Аврамов.

От курорта са категорични, че са безкомпромисни към спазването на противоепидемичните и мерките за безопасност.

„На видни места сме поставили дезинфектанти на разположение на гостите. Изготвили сме и указателни информационни материали относно приетите противоепидемични мерки в целия курорт“, каза Янко Аврамов.

Според мерките, наложени от Министерство на здравеопазването, по време на престоя на територията на лифтовете туристите трябва задължително да покриват устата и носа си и да спазват дистанция от другите гости.

„Тази зима Мальовица остава безопасно място за практикуване на зимни спортове и почивка, далеч от градския шум. Зимните спортове и разходките в планината поддържат тонуса и укрепват защитните механизми на нашето тяло“, категоричен е Янко Аврамов.

Курортен комплекс „Мальовица” има 3 ски писти, няколко хотела, Планинска школа и е начало на многобройни планински маршрути. Всички те се срещат на емблематичната Меча поляна, където се намира параклисът „Св.Иван Рилски“, който бе изграден от местната общност.

След като всички ски курорти в страната обявиха цените на лифт -картите, стана ясно, че практикуването на зимни спортове на Мальовица е на половина по-евтино в сравнение с другите големи планински курорти.