„Топлофикация Перник” отбелязва 70-години от създаването си!

„Топлофикация Перник” отбелязва 70-години от създаването си!

  Да си роден и да живееш в един толкова значим за българската икономика град като Перник е основателна причина за гордост. Много са нещата, които се случват за първи път тук: светването на първата електрическа крушка; въгледобивът, който извежда страната от голямата криза след войната; кадрите за българската енергетика, голяма част от които се обучават в Перник. От създаването на Мините, преди 130 години, Перник се превръща в един от най-важните промишлени центрове на страната. Преди 70 години, с откриването на ТЕЦ „Република”,  имиджът на значим енергиен център се затвърждава.

 Перник е един от градовете (около 15 в България), които се радват на комфорта, който осигурява централното парно отопление. По повод на 70-годишния юбилей от създаването на ТЕЦ”Република”, изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Ясен Кацаров си пожелава заедно с екипа да завършат модернизацията на дружеството и да постигнат екологично чисто производство.

” Топлофикация Перник” днес работи не само за покриване на екологичните изисквания. Дружествето започна процеса, свързан с рехабилитация и подмяна на участъци от топлопреносната мрежа, така че да постигне едно още по-високо качество на предлаганата услуга.  И всичко това не са само добри пожелания, а стъпки, които вече се правят. Понякога те стават по- бавно от желанието, но с повече увереност  от натрупания опит и знания. Нашата цел е да виждаме повече  доволни клиенти от качеството на предлаганата от нас услуга. Това е доказателството, че вървим в правилната посока“,  казва Ясен Кацаров. Според него, повишаването на качеството на клиентското обслужване е една от трите най-важни цели, които си е поставило ръководството на дружеството. 

Още в началото на пандемията „Топлофикация Перник” предостави услугата самоотчет, за да не се налага инкасатори да влизат в домовете на хората. Това е компромисен вариант за онези, които все още не са преминали на уреди с дистанционен отчет. Поставянето на тези уреди е изискване на Европа, за да се сложи край на прогнозни и изравнителни сметки. Отново разбирайки затруднението на хората, „Топлофикация Перник” предлага програма за безлихвено изплащане на уредите на доставна цена и без такси, които да утежняват сметката. Тази година ръководството на дружеството предложи още по-атрактивни условия за клиентите, които сключват договор Лоялен клиент– безлихвено разсрочено плащане на зимното отопление на 11 вноски с отстъпка в месечната сметка и 30% от изравнителната. Затова напълно резонно тази година се увеличи броят на клиентите, които предпочетоха да сключат този договор 

Грешки има, както и аварии, признават от „Топлофикация Перник”. От дружеството са убедени, че с упорита работа и добър екип те ще стават все по-малко, а качеството на предлаганата услуга ще се подобрява непрекъснато.

 „Да покрием високите екологични изисквания и наред с това услугата, която предлагаме да бъде достъпна за хората е сериозно предизвикателство за целия екип на дружеството. Въпреки това сме твърдо решени да се справим с тази трудна задача”, категоричен е Ясен Кацаров. Той не скрива, че желанието му било 70-годишнината от създаването на дружеството да се превърне в празник на града, който да се отбележи с изложба от снимки, които ни връщат в годините назад, с талантливи пернишки изпълнители и творци, но пандемията ни кара да се съобразяваме с въведените ограничения.  

 „Времето, в което живеем сега е трудно за всички. Ще положим всички усилия, за да се опитаме да запазим цените или поне те да бъдат близки до настоящите. Успоредно с това ще  продължим да работим  и по дългосрочните си приоритети. Всичко, което правим е  с цел да подобрим качеството на предлаганата услуга и да зарадваме нашите абонати . Затова „Топлофикация Перник” организира томбола и раздаде в чест на юбилея на дружеството 70 награди на абонатите си. Най- голямата от тях беше  безплатен отоплителен сезон за едно домакинство.  Надявам се в навечерието на Коледа да сме зарадвали много наши абонати. И тъй като наближава най-хубавия християнски празник- Коледа, искам да пожелая на всички перничани много здраве. Вярвам, че най- доброто предстои“, пожела Ясен Кацаров.