Откриват ски сезона на“Мальовица“ на 18 декември с Боби Ваклинов и стотици подаръци

Откриват ски сезона на“Мальовица“ на 18 декември с Боби Ваклинов и стотици подаръци

На 18 декември с напълно безплатни писти ще бъде поставено началото на ски сезона на „Мальовица”. Организаторите ще посрещнат гостите с  музикална програма и стотици награди, а Боби Ваклинов ще се погрижи за доброто настроение на всички.

  Курортът „Мальовица”, над Говедарци, който включва 5 влека, 4 писти и 3 хотела, започна обновяването си през 2019 година. Инвестициите стартираха с модернизирането на влековете и хотел „Мальовица”. От тази година ще заработи и чисто нов Релакс център със солна стая, парна баня, сауни, топли шезлонги и други глезотии за отмора след снежен ден. Очаква се и откриването на ресторант, който се намира на панорамна тераса точно срещу пистите на партера на Централна планинска школа – ЦПШ.

За откриването още от сутринта екип аниматори са предвидили забавен снежен ден с много игри и изненади. Късметлиите ще си тръгнат с месечни карти за ски зоната – подарък от комплекса. За допълване на доброто преживяване пък ще има топли напитки и греяно вино по специална рецепта на поляната, където ще се организира събитието.  Игри и конкурси ще има и за децата, които ще бъдат най- специалните гости според организаторите.

Комплекс „Мальовица” от миналата година събира млади семейства с деца заради отличните условия на учебната писта, ски инструкторите и фактът, че това е единственото място в България, на което през целия сезон разчитат на естествен сняг. „Децата са ни много скъпи, затова сме им приготвили детска стая в комплекса и детски ски учители. Ако не ги научим да спортуват и да обичат природата, ние ще бъдем поколение, което обрича бъдещето им“, сподели Янко Аврамов от комплекс „Мальовица”.

Танцова група Кати денс и фолклорен ансамбъл Рила ще бъдат също част от музикалната програма, както и завладяващо DJ шоу. Стреляне с лък, снежен басейн пълен с награди, баскетбол със снежни топки  и пързаляне с шейни са само част от игрите, които ще забавляват малки и големи.

„Всичко, което сме подготвили бледнее пред красотата на Рилската природа. Тук, при нас, като в по- малък ски- курорт липсват асфалтът и шумът от претоварения трафик. Тук има много уют, спокойствие и пленителна красота. Уютът на по -малките курорти е несравнимо преживяване сред природата”, казват още организаторите и канят всички на 18 декември още от сутринта. Официалното откриване е обявено за 11, 00 часа, а забавленията ще продължат до вечерта.

За гостите е осигурен и паркинг на метри от откриването.