Пернишки депутат – Никола Минчев от ПП, оглави парламента

Пернишки депутат – Никола Минчев от ПП, оглави парламента

Депутатите в новия парламент на България гласуваха председател на Народното събрание да бъде Никола Минчев. Той е от Перник и бе водач на листата на партия „Продължаваме промяната“ в 14-ти МИР. Колегите му му пожелаха успех и здрави нерви на отговорния пост.

Никола Минчев е адвокат. Той започва кариерата си в най-голямата адвокатска кантора в България “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”.

Владее български, английски и немски. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков” пък е една от най-големите, най-старите и най-изявените бизнес адвокатски кантори у нас, основана през 1994 г и поддържа офиси в София и Берлин.

Дружеството предоставя целия диапазон от правни услуги, насочени към бизнеса, и най-вече свързани с чуждестранни инвестиции на международни клиенти.

Кантората беше наета за консултация след промените в ръководството на Българската банка за развитие. По думите на Кирил Петков, договорът вече е изтекъл и това решение се е наложило, след като банката се е оказала без юристи.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

На първата си пресконференция вече като председател на парламента, Минчев обеща, че Народното събрание  няма да се превръща в място за скандали и ще работи, за да има в парламента разумна и конструктивна дискусия, която да се води по същество и без процедурни хватки. Новият председател на парламента призна, че е без опит във воденето на голям екип от хора, но няма притеснения, че ще се справи с новите си отговорности. „Ръководил съм екип от хора до колкото ми се е налагало в адвокатската ми практика. Екип от 240 души не съм, но за всичко си има пръв път“, обясни той.