Регионалната библиотека и училището в Ярджиловци със съвместна коледна арт програма
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Регионалната библиотека и училището в Ярджиловци със съвместна коледна арт програма

Да посрещнем коледните празници с добри дела, пожелания и вкусни рецепти от старите съкровищници на бабите! С това желание Регионална библиотека „Светослав Минков“ и основно училище „Отец Паисий“- село Ярджиловци стартират съвместна Коледна Арт програма.

Библиотеката предоставя арт материалите – красиви картички и книгоразделители, на които учениците трябва да напишат своите коледни благопожелания към близките. Най-малките ученици ще оставят своето послание за доброто дело, което искат да направят, а по-големите имат за задача да издирят и запишат коледна рецепта от тефтера на баба.

„Всички харесаха идеята да напишат най- милото послание за Коледа към обичаните си хора. Преди коледната ваканция учениците ще направят колаж от снимки със своите празнични пожелания. Децата от първи до четвърти клас ще „опаковат” подаръка на семействата си в добро дело. На специални карти малчуганите ще напишат своя подарък към мама и тате и след това ще се постараят да го изпълнят. Сръчните ръце на по- големите пък ще нацапат кухните на бабите си, за да приготвят десерти, а след това ще споделят коледната рецепта със съучениците си. Или както казва Тони от 5-ти клас „супер секретни и тайни рецепти”- разказва преподавателят Албена Савова, която е мотиватор и организатор на арт събитието в училището.

С най- красивите и оригинални творения на децата от Ярджиловци ще бъде направен колаж, който ще бъде изложен пред детския отдел на библиотеката. На сайта и фейсбук страницата на библиотеката ще бъдат публикувани най- интересните коледни рецепти.