С близо 900 900 лева покриват всички дългове на Профилакториума

С близо 900 900 лева покриват всички дългове на Профилакториума

Днес

пернишките общински съветници казаха „да“ на докладна на кмета на общината Станислав Владимиров, касаеща отпуснакенот на 880 00 лева за Профилакториума. С парите ще бъдат погасени всички задължения на здравното заведение, с изключние на тези към общината. Става дума за борчове, трупани години назад във времето Заради огромните дългове имаше опасност болницата да бъде разпродадена и да премине в частни ръце. Апетити не липсваха, но новата общинска управа успя да спаси жизнено важното за перничани здравно заведение. Сега тя вече ще има нов хоризонт за развитие, казва градоначалникът.

Според кмета ще има още нова порция средства, които ще се използват за нов покрив, смяна на дограмата, нова вътрешна инсталация и други дейности. Става дума за над 1,7 милиона лева и ще дойдат през пролетта на 2022 година след обявяване на съответните процедури.

Нека припомним, че Профилакториумът има нов управител – Емил Ненков, който не стои със скръстени ръце и не чака да дойдат пари от някъде наготово. Той работи усилено, търси спонсори и благодарение на неговата упоритост и находчивост в здравното заведение много неща като обстановка се промениха към по-добро, дойде нова апаратура, разширява се диапазонът на здравните услуги.