Бюрото по труда в Перник търси над 100 медици за областния град!

Бюрото по труда в Перник търси над 100 медици за областния град!

След като две поредни седмици предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата те намаляха с 11 и станаха 339. Намаляха, макар и само с 1 свободните работни места за безработни висшисти и те станаха 104, от които 103 са за медицински работници.

Продължават да са актуални офертите за работа на 20 охранители , 22-ма работници за сглобяване на детайли, 20 машинни оператори, 20 оператори на пещи за производство на стъкло, 30 обслужващи щанд-кафетерия също са София и 20 доставчици на храна за вкъщи за София. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 23 лекари, 55 медицински сестри, 11 медицински лаборанти и 10 акушерки- всички за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още: бармани, сервитьори, шлайфисти,  електрозаварчици, общи работници,  помощник-готвач,   международни шофьори, готвачи в заведение за бързо хранене,  шивачи на обувки, салонни управители, счетоводител , шивачки, работници в кухня,  готвачи,  шофьори на тежкотоварни автомобили, автомонтьор, младши юрист, машинни оператори във фармацефтичната промишленост, работник по поддръжка, водопроводчици, камериерка, монтьор на електрооборудване, разтоварачи на вагони, шофьори на самосвали,  работници за сглобяване на детайли, фелдшери, болногледач на 4 часа, техници телекомуникации, оперативен счетоводител, старши специалист,

 Ако анализираме трудовия пазар в Перник, ще установим, че в пернишкия регион той  е твърде динамичен, въпреки че навлязохме в зимния период.  Доказателство за това е фактът, че след две поредни седмици на увеличаване на свободните работни места, през изминалата те намаляха. Сред най- търсените кадри в момента са: медицински сестри, лекари, акушерки, медицински лаборанти, обслужващи кафетерия, доставчици на храна за вкъщи, машинни оператори, оператори на пещи за производство на стъкло и други.  

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 235 свободни места и 104 за безработни висшисти.