Пернишките социалисти не приемат в областта да има депутат от ДПС и подкрепят категорично президентската двойка Радев -Йотова!

Пернишките социалисти не приемат в областта да има депутат от ДПС и подкрепят категорично президентската двойка Радев -Йотова!

Изпълнителното бюро на БСП – Перник и пернишките социалисти  категорично не приемаме ДПС да има народен представител от Перник с подкрепата, която получиха в областта –1.57% или 650 гласа. Заявяваме несъгласието си гласовете от Турция да определят подредбата на народните представители от пернишко. БСП е трета политическа сила в областта с подкрепа на 12.19% от избирателите, което е с над 2% от средния резултат на партията в страната Няколкото хиляди избиратели, подкрепили коалиция  „БСП за България“ са наказани от политическата класа и политическите игри у нас.

Румен Радев и Илияна Йотова получиха безпрецедентна подкрепа от жителите на шестте общини в пернишко на първия тур. За тях гласуваха  21 665 души или 51.29% от хората, които дадоха своя вот. Изненадани сме и не  приемаме начина, по който пет дни преди балотажа, при подаване на оставката си, Корнелия Нинова да  атакува президента и служебното правителство. Такова поведение е нелогично и неприемливо, при положение, че партията застава твърдо зад тях. Според проучванията над 90% от социалистите са подкрепили президентската двойка.

Пернишките социалисти изразяваме своята категорична подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова и призоваваме всички български граждани да гласуват за тях в неделя.